همایش روز جهانی غذا روز یکشنبه ۲۳ مهر با حضور وزیر بهداشت و مسئولین حوزه غذا و دارو در مرکز همایشهای صدا و سیمابرگزار شد .
قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این مراسم افزود: مردم از کیفیت مواد غذایی وارداتی به ویژه برنج و غلات از مبادی رسمی کشور، اطمینان و اعتماد داشته باشند و به شایعات توجه نکنند.
وی بیان کرد : همیشه فشارهایی در حوزه غذا وجود دارد، اما وزارت بهداشت ثابت کرد که در مقابل فشارها و آسیب به سلامتی مردم بدون هیچ رودربایستی ایستاده و اهل مسامحه نیست.
قاضی زاده هاشمی گفت: مصرف نمک در کشور ۱۰ درصد کاهش یافت، اما مصرف نمک در ایران، بیش از ۲ برابر میزان مصرف نمک در کشورهای پیشرفته و استاندارد سازمان جهانی بهداشت است.
وی افزود: مردم ایران به طور متوسط روزانه ۸۵ گرم شکر مصرف میکنند و مصرف آن حداقل باید ۲۵ درصد کاهش یابد.
وزیر بهداشت درباره روغن پالم نیز گفت: به آنچه گفتیم، عمل کردیم و استفاده از آن در محصولات لبنی حذف شد، اما در برخی صنایع مانند شیرینی، شکلات و بستنی، استفاده از پالم ضروری و لازم است، اما تعرفه واردات این محصول، افزایش قابل توجهی یافت.
وی ادامه داد: برخی افراد به غلط در جامعه تبلیغ کردند که مصرف پالم سرطان زا و مضر است در حالی که مصرف زیاد آن همانند قند، نمک و چربی، مضر است.
قاضی زاده هاشمی گفت: واردات پالم از ۷۵۰ هزار تن در ابتدای دولت یازدهم به کمتر از ۴۰۰ هزار تن در حال حاضر رسیده که موفقیت بسیار بزرگی برای نظام سلامت است.
وی ادامه داد: نانوایان در مورد کیفیت نامناسب آرد ایرانی و مصرف نمک زیاد در آن، اعتراض دارند و معتقدند گندم خارجی باید وارد شود و به صورت ترکیبی ۶۰ به ۴۰ درصد مورد استفاده قرار گیرد تا استفاده از نمک در تولید نان کاهش یابد.
وزیر بهداشت گفت: خودکفایی در تولید گندم، بسیار خوب است، اما بهتر است بخشی از گندم تولید داخل را صادر و به جای آن، برای ارتقای کیفیت نان و استفاده کمتر از نمک، گندم خارجی وارد کنیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: لیستی از کالاهای آسیب رسان به سلامت مردم برای وضع مالیات و عوارض توسط وزارت بهداشت تهیه شده است.
وزیر بهداشت گفت: ساز و کار در نظر گرفته شده در مجلس برای وضع عوارض بر کالاهای آسیب رسان، مناسب نیست، زیرا در ترکیب تصمیم گیری، بخش مهمی از اعضا، اقتصادی هستند و به ما اجازه نمیدهند که به نفع سلامت مردم تصمیم گیری کنیم.
وی ادامه داد: در ۲ سال و نیم گذشته تلاشهای زیادی برای نصب راهنما بر روی محصولات غذایی توسط سازمان غذا و دارو انجام شده است مردم به رنگ این چراغها توجه و از مصرف کالاهای با رنگ قرمز و زرد پرهیز کنند.